KAU kurssit

Moi!

Mid term examsit on nyt takana, ja ajattelin kirjoittaa vähän kurssipolitiikasta täällä KAUssa.



Viikkoa ennen lukukauden alkua saatiin paikalliselta vaihtokoordinaattorilta sähköpostiin lista valittavista kursseista, meidän piti tehdä päätökset ja ilmoittaa vaihtokoordinaattorille valitsemamme kurssit määräaikaan mennessä. Listalla oli 24 kurssia, joista meidän pitää suorittaa 4 saadaksemme tarvitsemamme nopat vaihdosta.

Dormin BBQ-partyt

No, orientaatiossa, joka kesti siis puolituntia ja koostui kurssivalinnoista ja ARC-kortin hankkimiseen liittyvistä ohjeista (emme siis saanut mitään informaatiota koulusta ja sen käytännöistä), iskettiinkin eteemme uudet kurssilistat, ja nyt lista olikin supistunut kahdeksaan kurssiin, joista osa meni vieläpä päällekkäin karsien vaihtoehtoja entisestään. No, aloimme valitsemaan kursseja, kun hetken päästä tulikin tieto että on vielä yksi kurssi lisää, jes, yhdeksän! Kurssien nimet eivät kauheasti kertoneet, eikä missään ollut nähtävissä juuri näiden kurssien sisältöä, joten valittiin kursseista umpimähkää kuusi, koska ensimmäisen viikon aikana on mahdollisuus tutustua kursseihin ja sen jälkeen päättää mitkä lopulta haluaa ottaa. 

Lopulliset kurssivalintamme olivat niinkin mielenkiintoisia kuin:
E-business
Information Management
Aviation Management
Logistic System Analysis

Kolmella kurssilla on ryhmätöitä, yhdellä jopa kaksi. Lisäksi on kurssin aikaisia tehtäviä, sellaisia kolmen-kuuden sivun raportteja. Mikään näistä kursseista ei ole miltään osin laadukas tai kiinnostava, tai tue opintojani Vaasassa. Suurimmaksi osaksi proffat lukevat vain powerpointtejaan läpi. Onneksi ainakin kahdella kolmesta professorista on kansainvälistä kokemusta mm. Jenkeissä asumisesta, joten heidän englantinsa on suhteellisen sujuvaa ja ymmärrettävää. Aviation Management kurssilla on 8 vierailijaluennoitsijakertaa, joista tähän mennessä (5/8) yksi on pitänyt esityksensä englanniksi. Kursseilla on meidän käsityksen mukaan läsnäolopakko, pois saa olla 25% eli 7 kertaa, ja niiden kuluessa matkusteluun on koreankielisillä vierailijaluennoilla vain istuttava sitkeästi ja näytettävä kiinnostuneelta.


Koulun festivaalit, jekkua, sojua ja korealaista musiikkia





Päästiin ilmapalloajelulle koulun festareilla, onhan tää sentään Aerospace Uni!


Mid term examsit olivat 50 minuutin rykäisyjä, sisältäen tentistä riippuen oikein-väärin-väittämiä, miniesseitä ja sananselityksiä.  Information Managementin tentissä sai olla kaikki apuvälineet mukana mitä jaksoi kantaa, ja tentti perustui (oli siis täysin sama) kurssin aikaisiin tehtäviin, eikä meille ole vielä ihan selvillä oliko tarkoitus kopioida täysin sama vastaus minkä oli jo aiemmin kirjoittanut vai tuottaa täysin eri. What's the point?????






Aa niin! Heinäkuun alussa, eli vajaa pari kuukautta ennen lähtöä saatiin viestiä, josta selvisi mm. lukukauden aloitus (28.8) ja lopetuspäivämäärät (18.8) sekä odotettu orientaatiopäivä (28.8). Huom! vain orientaatiopäivä oli merkitty olevan expected ja to be confirmed.
Viikkoa ennen lukukauden alkua tuli viestiä, että orientaatio onkin jo 25.8. No haloo, kaikki vaihtarit (tässä tapauksessa siis minä ja Riina haha) olivat jo varanneet lennot 27.8, eli orientaatio jäisi välistä voivoi. Laitettiin viestiä KAUhun että ei päästä, joten orientaatio siirrettiinkin takaisin alkuperäiselle paikalleen. No, orientaatiossa sitten selvisi että myös lukukauden lopetuspäivämäärää on hieman siirretty, meinaan viikolla eteenpäin. No, yleensä kun ottaa menolennon, tulee halvemmaksi ottaa samalla se paluulentokin, joka on ajoitettu alkuperäisen lukukauden loppumispäivämäärän mukaan, koska silloin pitää poistua myös kampuksen dormista. Ihan loistavaa tiedottamista KAUlta, meiltä jää nyt final exams week väliin, toivottavasti saadaan asia jotenkin hoidettua proffien kanssa.

- Jenna


Kommentit