Korea Aerospace University

Moikka! 

Ensimmäinen viikko Koreassa on lopuillaan, ja se ei suoraan sanottuna ole kyllä ollut kovin helppo tai mukava. Tämä postaus on aika negatiivissävytteinen, vaikka kaikki vastoinkäymiset ja kaikkien odotusten romuttuminen tällä hetkellä lähinnä enää naurattaa... Asiaan.

Tunnelmat parin päivän jälkeen lyhyesti KAUsta:


Kampus

Ja kampusta

Oikein ketään ei puhu englantia ja korealaiset opiskelijat menevät helposti lukkoon, jos heiltä kysyy aivan yksinkertaisimpiakin kysymyksiä. Ketään ”vastuussa oleva” ei kerro mitään, ja käskee vaan kysymään muualta, muttei kuitenkaan kerro keneltä kysyä. Paikallinen kv-koordinaattori erityisesti tuntuu pesseen kätensä kaikesta ja käskee vaan kysymään buddyltä asioita.

Asun yliopiston asuntolassa, ja oikeastaan kaikki mitä sain ennen tänne tuloani tietää oli, että asuntolassa on todella tiukat säännöt, ja niitä tulee noudattaa tarkasti. Harmi ettei ketään ole minulle näitä sääntöjä kertonut, ja asuntolan kaikki kyltit ja ohjeet ovat koreaksi. Buddyni on poika, joten hän ei saa tulla tyttöjen puolelle, eikä näin voi minulle paikkoja esitellä tai käytännöistä kertoa. Asun kolmen korealaisen tytön kanssa samassa huoneessa, ja heistä yksikään ei puhu englantia, joten apua ei heru siltäkään suunnalta. Kommunikointimme rajoittuu vain hymyihin ja tervehdyksiin. Awkward. Asuntolan osalta olen joutunut viikon aikana täyttämän ja allekirjoittamaan useita papereita, joiden sisällöstä minulla ei ole mitään tietoa, koska kaikki papereissa on koreaksi. Buddyni neuvoo vain että "name here" ja "sign here" ja that's it.


Tyttöjen käytävä

Asuntolan huone, yllättävän kiva ja siisti

Yksi isoimpia pelkoja oli että joudun käymään 4kk liruliru paineettomassa suihkussa, mutta nää on ku Suomessa! Ja tulee lämmintä vettäkin.

Näkymä meidän huoneen ikkunasta

Länkkäreitä tai oikeastaan edes muita vaihto-oppilaita täällä ei meidän kahden Vaasasta tulleen lisäksi ole (muutama aasialainen taisi olla, mutta meitä ei ole esitelty enkä heitä tunnista), joten kansainvälisiä kontakteja täällä ei pääse luomaan. Orientaatiota ei ollut, jaettiin vaan kampuskartta ja ohjeet Alien Registration Cardin hakemiseen, jota pitää siis hakea jos on yli 90 päivää Koreassa, olet siis itse vastuussa aivan kaikesta ja kaiken selvittämisestä.

Käteistä kannattaa varata mukaan reilusti. Asuntolan maksamiseen oli vaihtoehtona maksaa reilu tonni käteisellä kampuksen pankissa, tai avata korealainen tili ja maksaa sieltä. Rahan siirtäminen Suomen tililtä Korean tilille on kuitenkin melko kallista (OP:lla 36e jos oikein ymmärsin) ja rahojen siirtymisessä voi mennä viikkokin, joten se ei välttämättä ole edes mahdollista, jos maksuaikaa annetaan kaksi päivää, kuten minun tapauksessani.
Myös rahan nostaminen automaatista on verrattain kallista, 2e+2,5% summasta menee kotimaiselle pankille ja mitä lie korealainen automaatti vielä lisäksi ottaa.
Asuntolan vuokra sisältää meal planin, jolla saa 220 annosta ruokaa lukukauden aikana cafeteriasta. Ruoka tilataan automaatista, joka on sekin niinikään koreaksi, ja kun kysyy apua korealaisilta opiskelijoilta, että mikä ruuista on esim. kanaa, he eivät osaa englantia sen vertaa että voisivat vastata. Älä siis valitse Korea Aerospace Universityä vaihtokohteeksesi, jos et osaa koreaa.

Apple on kirosana. Macbookit eivät toimi. Jotta koulun sisäisille sivuille (missä on kaikki
luentomateriaalit ja syllabukset) pääsisi, täytyisi olla Microsoft tai ainakin Internet Explorer (lol), ja vaikka kuinka olen kikkaillut ja koittanut ladata IEtä koneelleni, vaihtanut User Agentia IEksi ym., niin ei toimi ei. Älä siis turhaan raahaa MacBookiasi mukaan, jos päädyt opiskelemaan KAUhun. Koulussa on kuitenkin yleisiä koneita jossakin, joiden avulla meidän pitäisi päästä kirjautumaan järjestelmään, joka on kuitenkin (yllätysyllätys) koreaksi, eikä sen kieltä saa vaihdettua, joten se on yhtä tyhjän kanssa.

Yliopiston viihtyisä käytävä

Haluatko kouluruokaa? Tilaa ihmeessä yllätysannos...

Luennoilla on läsnäolopakko, pois saa olla maksimissaan 25%. Läsnäolon todistamiseksi täällä on käytössä KAU ID –app, jota ei tietenkään suomalaisesta AppStoresta voi ladata, joten meidät varmaan potkaistaan jossain vaiheessa kursseilta, vaikka kuinka siellä istuisimme, koska emme pysty todistamaan läsnäoloamme sovelluksella. KAU ID –sovellusta tarvitsee myös jotta asuntolaan pääsee sisälle.


Meinasi itku tulla kun pääsi ekan kerran metroasemalle ja englanninkieliset tekstit loisti ainoastaan poissaolollaan... 


Käytiin parin Suomi-tytön kanssa testaamassa Korean Barbecue

Käteviä nämä kahden kulauksen vesipussit kun en olekaan tottunut juomaan vettä monta litraa päivässä...
Sellainen purkautuminen tähän väliin, katsotaan miten tilanne etenee... Perjantait ovat minulla vapaata koulusta, joten tänään lähdetään tsekkaamaan Muuido Islandin ranta ja mökit!


-Jenna


Kommentit