Busan

Moikka!

Korealaisen kiitospäivän, Chuseokin, National Foundation Dayn ja Hangeul (korealaiset aakkoset) Dayn kunniaksi täällä vietettiin tänä vuonna historiallisen pitkää lomaa kesken lukukauden. 10:n päivän yhtäjaksoinen loma takasi, että kaikki lennot ym. matkustusmuodot olivat loppuunmyytyjä tai aivan älyttömän kalliita. Siispä päätettiin lähteä tsekkaamaan etelän helmi, Korean toiseksi suurin kaupunki Busan. Mentiin Riinan kanssa torstaina junalla, lippujen hankkiminen niin junaan kuin bussiinkin oli jälleen oma projektinsa… Junia on kolmenlaisia, reilut kaksi tuntia kestävä nopea 59000won (45,4e), reilut kolme tuntia kestävä 48800won (37,5e) ja hidas, viisi tuntia kestävä 42600won (32,7e). Otettiin kolme tuntia kestävä, varattiin liput netistä www.letskorail.com, ja koska käytössä ei ollut tulostinta, mentiin hakemaan liput Seoul Stationilta passia ja lipun kuvaa vastaan.


Busanin rautatieasemalta löytyi kodittomien lisäksi terkut Amerikkaan



Osuttiin sattumalta Leijonapuistoon! Jee leot



Perjantaina perässä tuli vielä yksi hollantilainen projektijäbä meidän koulusta. Yövyimme rautatieaseman vieressä olevassa Sohostel Koreassa, joka on juuri avattu ja aivan sairaan siisti ja hieno.
Ketään meistä ei ollut oikein jaksanut ottaa selvää Busanista, ja internetkin oli aika hiljainen Busanin osalta. Keksittiin silti aktiviteetteja joka päivälle, välillä satuttiin nähtävyyksiin ihan sattumaltakin. Mainitsemisen arvoisia on Gamcheon Culture Village ja Haeundae Beach.



Gamcheon Culture Village

Gamcheon Culture Village


Gamcheon Culture Village, Korean Machu Picchu

Gamcheon Culture Village

Riina ja Niek lähti alkuviikosta, ja mä vaihdoin hostellia Haeundae Beachille, parin minuutin kävelymatkan päähän rannasta. Harmi että loppuviikko tuuli 7-10m/s ja Koreassa swimming period loppuu elokuussa, joten rannalle tai veteen ei ollut asiaa. Vietin neljä yötä siis Backpackers House –nimisessä hostellissa, ja tämä oli kyllä kokemus vailla vertaa. Kun pääsin roskakasojen ympäröimällä sivukadulla sijaitsevaan hostelliin, vastassa oli lyhyt ja iloinen korealainen mies ja 5kk ikäinen Houdy-koira. Hostellissa haisi (syyn tähän löysin myöhemmin kun vietin aikaa Houdyn kanssa ja huomasin ettei se ole kovinkaan sisäsiisti tai että ketään ei sen jätöksiä siivoa), tyynyt, peitot ja saamani kaksi käsipyyhettä olivat läikikkäät ja sain vain aluslakanan ja tyynyliinan, en siis mitään suojaa tähän kuvottavaan peittoon. Suihku oli aivan hirveä, samoin vessa (molempia oli yksi), eikä niitä saanut lukkoon. Vaihdossa (lue: Koreassa) on kuitenkin oppinut sen, että nirsoilu ei pitkän päälle kannata, ja olkia kohauttaen kannattaa vaan hyväksyä kohtalonsa.

No myöhemmin paljastui että hostelli oli kirjaimellisesti vieraiden koti. Henkilökunta oli paikalla vain silloin tällöin, ja ensimmäisenä aamuna ollessani rauhassa aamupalalla yhteisissä tiloissa, eräs pariskunta oli lähdössä ja kommunikoi valvontakameran välityksellä hostellin pitäjän kanssa, joka sanoi kameran kaiuttimesta pariskunnalle että maksaa majoittumisensa minulle :D ok.



Houdy

Iltaisin tehtiin juttuja hostellissa majoittuvien kanssa, kävimme muun muassa all-you-can-eat-Samgyeopsalilla (korealainen bbq, valmistetaan itse) Seomyeonissa, joimme ja pelasimme juomapelejä. Yhtenä iltana hostellin pitäjä järkkäsi tyttöystävänsä kanssa meille Kimbap-illan, eli tehtiin porukalla kasvissusheja, ihan sairaan hauskaa ja hyvää! Yhteishenki oli niin loistava, että kusen haju ja läikikkäät peitot unohtuivat aika nopeasti, ja aloin ymmärtää miksi paikka on arvioitu 9/10 Bookingissa.


All you can eat Kimbap Backpackers Housella


Nättejä tuli vaikka itte teinkin!

All you can eat Samgyeopsal


Takaisin Souliin matkasin viikon jälkeen bussilla, johon saa silloin tällöin varattua liput netistä englanniksi (www.kobus.co.kr), silloin ei saanut kun minä yritin, joten painelin ennen reissua Soulissa Express Bus Terminalille (metrolinja 3) ja ostin liput sieltä. Bussejakin on kolmenlaisia; premium, excellent ja economy. Näissä vaihtelee nimensa mukaisesti matkustusmukavuus ei matka-aika. Premium-busseissa penkit ovat lähinnä nojatuoleja, kun taas economy-bussit on verrattavissa suomalaisiin busseihin. Economy-bussi Busanista Souliin maksoi 23100won (17,7e) ja matka-aika oli luvatun 4h15min sijaan 5h30min koska tiet olivat aika tukossa lomajakson takia. Bussissa ei ollut vessaa, mutta puolessavälissä matkaa pysähdyttiin huoltoasemalla.

- Jenna

Kommentit